23948sdkhjf

Biosensors utrustning till tyskt universitet

Biosensor, beläget i Solna, levererar till kunder från polisväsende, säkerhetsföretag, tull, militär, kriminalvård och beroendevård över hela världen. Nu har de fått order från University of Konstanz i Tyskland.
Biosensors utrustning till Tyskt Universitet

University of Konstanz i Tyskland har beställt ett Biosensor system efter en omfattande utvärdering. Universitetet som ingår i ett s.k "Excellence Cluster" omfattar sex universitet och är klassat i Tyskland som ett "highest quality research consortium".

-Vi är naturligtvis mycket stolta över detta, säger Magnus Björkqvist och fortsätter: detta visar på att förvärvet av Biosensor GmbH förra året ökat vår marknadspotential. University of Konstanz skall använda utrustningen för forskningsändamål för utveckling av nya och mer effektiva läkemedel och detta är en helt ny marknad för Biosensor och våra produkter. Det är ytterligare en viktig bekräftelse på att vår teknologi har en mycket stor potential inom olika marknadssegment, fortsätter Björkqvist.

Information från Biosensor Applications Sweden AB (publ)

Biosensor är ett svenskt företag, beläget i Solna. Bolaget är noterat på AktieTorget. Företaget har utvecklat en unik teknologi för detektering av spårämnen, baserad på bioteknologiska sensorer. Denna teknologi detekterar simultant både sprängämnen och narkotika i mycket små mängder. Teknologin utmärker sig genom sin säkra detekteringsförmåga i kombination med den låga graden av falsklarm utanför labbmiljöer. Biosensors kunder kommer från polisväsende, säkerhetsföretag, tull, militär, kriminalvård och beroendevård över hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109