23948sdkhjf

Nya däck SP344 och SP444 från Dunlop

Styraxeldäcket Dunlop SP344 och drivaxeldäcket SP444 är utvecklade för både fjärr- och regionaltrafik, för fordon från 7,5 ton och tyngre.
Något för alla områden i Dunlops breda däckutbud

Dunlop tillverkar lastbils- och bussdäck för alla typer av fordon och användningsområden. Nu introducerar företaget de nya däcken SP344 och SP444 som kompletterar Dunlops utbud och gör det till ett av de mest heltäckande inom transportindustrin. De viktigaste egenskaperna i Dunlops stora sortiment för kommersiella däck är pålitlighet och prisvärdhet, vilket märks tydligt vid jämförelser av körsträcka, väggrepp och rullmotstånd.

Det finns däck som passar alla behov i Dunlops breda utbud. Oavsett om det är däck för lastbilar, byggplatsfordon, långfärdsbussar eller stadsbussar.

Styraxeldäcket Dunlop SP344 och drivaxeldäcket SP444 är utvecklade för både fjärr- och regionaltrafik, för fordon från 7,5 ton och tyngre. De nya slitstarka däcken finns tillgängliga för fälgstorlekar på 17,5", 19,5" och nu även 22,5". För operatörer med lastbilar som kör fjärrtrafik, fordon som kräver breda lågprofildäck, erbjuder Dunlop styraxeldäcket SP352 och SP452 för drivaxeln.

Dunlop SP242 är konstruerat för trailerbruk på regionala sträckor, medan ultralågprofildäcket SP252 är riktat mot stora trailerfordon på fjärrtrafikuppdrag.

För varierande förhållanden har Dunlop SP382 och SP482 för styr-respektive drivaxel. Dessa används vanligtvis på lastbilar med flak, betongblandare, lyftkranar eller andra byggfordon som primärt nyttjas på vägar men även kan användas på byggarbetsplatser och andra tuffa områden. Däcken kombinerar lång körsträcka och bra prestanda på arbetsplatser, där offroad-grepp, nötningsmotstånd och minimering av att stenar fastnar i däcket är viktiga faktorer.

Dunlop SP492 är designat för tippvagnar, dumpers, militär- och andra offroad-fordon. Däcken tillhandahåller grepp, motstånd mot slitage och lång körsträcka för fordon som används i tuffast möjliga offroad-förhållanden.

Bred upplaga för bussar
Dunlop har en rad däck speciellt framtagna för olika sorters busstrafik. För bussar som kör i städer finns flera alternativ, Dunlop SP741 City, SP121 City, SP321 City och SP331 City. De passar både på styraxeln och övriga positioner. För stadsbussar utrustade med motorbroms finns också ett speciellt framtaget drivaxeldäck, Dunlop SP531.
Långfärdsbussar kan i normala förhållanden använda de, tidigare nämnda, breda lågprofildäcken SP352 och SP452. När väglaget blir halare är Dunlop SP362 med vintermönster ett bra val för styraxeln, men även för andra positioner, och det ger givetvis bra grepp vid åretruntbruk.

Motsvarigheten för lastbilar är Dunlop SP462, ett drivaxeldäck som ger lastbilen hög säkerhet, bra grepp på vinterväglag och lång körsträcka. Dunlops lastbilsdäck kan både regummeras och genomgå byte av slitbana.

Fleet First täcker det mesta
För att ge en heltäckande kundsupport lanserade Dunlop en helt ny assistansservice, Fleet First, tidigare i år, ett helt nytt grepp inom branschen. Det heltäckande konceptet omfattar det bredaste serviceutbudet som finns tillgängligt för europeiska lastbils-, långfärdsbuss- och bussoperatörer. Fleet First består av, TruckForce, ett nätverk med över 1550 däckverkstäder spridda över Europa, ServiceLine 24h, vägassistans dygnet runt, Mobility, däcksupportprogram för hela fordonsparken, FleetOnlineSolutions, Internetbaserat däckhanteringsprogram och Next Tread, kvalitetsregummering.

Om Dunlop
Dunlop är en av världens ledande däcktillverkare och utvecklar, tillverkar och säljer däck för bilar, kommersiella fordon och motorcyklar. Dunlop erbjuder över 130 olika kommersiella däck för tunga lastbilar, lastbilar och bussar. Många av världens ledande tillverkare av kommersiella fordon monterar Dunlopdäck som standard, inklusive DAF, ERF, Isuzu Truck, Iveco Ford, LCV, Leyland Trucks, MAN, Mercedes-Benz, Renault och Volvo.

Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har ca 120 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige.

För mer information kontakta Lars-Ola Nordqvist, PR Goodyear Dunlop Nordic, tel. +46 8 545 063 21, mob.tel. +46 70 689 11 20, lars@comvision.se . För mer information om Dunlop, besök www.dunlop-tires.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08