23948sdkhjf

Framtidens automation testas hos Elektroautomatik

ABB:s tvåarmade robot YuMi turnerade runt i landet innan jul och slog in paket. Nu har även Elektroautomatik fått besök av kändisroboten.
Göteborgsbaserade Elektroautomatik har under de senaste veckorna deltagit i ett projekt där ABB:s robot YuMi har haft huvudrollen. Under några dagar har medarbetarna på företaget fått möjligheten att delta i olika workshops kring YuMi. Syftet är att lära känna den nya tekniken inom automation.

– Det är både spännande och utvecklande att jobba med YuMi, säger Peter Ljungberg, säljchef för Elektroautomatik i Göteborg. Tekniken går snabbt framåt och det gäller att hänga med, fortsätter han.

YuMi är en innovativ och människovänlig tvåarmad robot med funktioner som kan frigöra mycket stor automationspotential inom industrin. Den är konstruerad för framtidens automation, till exempel för montering av små komponenter där människor och robotar arbetar tillsammans med samma arbetsuppgift. Roboten har inbyggd säkerhet, vilket betyder att den kan arbeta utan skyddsbur. Och Elektroautomatiks kunder har redan visat intresse:

– Vi har redan haft några intresserade kunder som är nyfikna på hur kollaborativa robotar kan hjälpa deras verksamhet, säger Peter Ljungberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094