23948sdkhjf

SKF i samarbete med Iggesund

System för tillståndskontroll harlevererats till Iggesunds Bruk.
SKF har levererat utrustning för vibrationsmätning online till Iggesunds bruk som är en del i Holmen koncernen. Den nya investeringen, som är SKFs standardsystem för vibrations mätning online IMX-s, övervakar kritisk processutrustning på en massa linje.

– Det är en utmaning att identifiera de svaga signaler som kommer från ett långsamt roterande lager jämfört med ett snabbt roterande lager där snabba repetitioner gör det lättare att fånga upp obalanser, säger Petra Öberg Gustafsson försäljningschef för SKF i Sverige, i ett pressmeddelande.

Iggesunds bruk tillverkar högkvalitativt homogen blekt kartongpapper av kemisk massa som används för grafiska produkter och förpackningar av hög kvalitet för produkter som exempelvis parfym och choklad.

– Stannar till exempel en tvätt press eller kokar-utmatare, stannar också resten av processen. Det är viktigt att vi tidigt upptäcker och åtgärdar eventuella avvikelser. Vi behöver därför ett tryggt och robust system som vi kan lita på, säger Lars Bryngelsson sektionschef Underhåll Cellulosa på Iggesunds bruk.

Iggesunds bruk, som sedan tidigare använder SKFs system för tillståndskontroll, installerar själva den nya utrustningen som omfattar 116 kanaler, samt givare och kablar. SKF stöttar med utbildning och specialistkompetens.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.174