23948sdkhjf

Polsk miljonorder till Opus Prodox

Opus Prodox AB har vunnit en offentlig upphandling i Polen gällande leverans av mätutrustning för avgaskontroll till mekanikerutbildningar.
Opus Prodox får ny miljonorder från Polen

- Levererar mätutrustning för avgaskontroll till mekanikerutbildningar

Opus Prodox AB har vunnit en offentlig upphandling i Polen. Genom Opus distributör WSOP kommer mätutrustning för avgaskontroll och -analys att levereras till yrkesskolor för mekaniker. Ordern är värd två miljoner kronor och kommer att levereras i sin helhet under tredje kvartalet i år.

Opus framgångar på den polska marknaden fortsätter. För två år sedan fick bolaget en stor order på mätutrusning för analys och kontroll av avgasutsläpp som levererades till yrkesskolor för mekaniker. Utrustningen blev uppskattad och nu har Opus vunnit ytterligare en upphandling i Polen inom samma segment.

- Det är både roligt och prestigefullt att ha vunnit denna order, säger Magnus Greko, vd för Opus. Instrumenten vi levererade förra gången har fungerat mycket bra vilket har byggt Opus varumärke på den polska marknaden. Att detta är den andra ordern till yrkesskolor är extra positivt eftersom det bidrar till att alla nyutexaminerade mekaniker i Polen känner till Opus och våra produkter. Det är en stabil grund för fortsatt expansion på den polska marknaden.

Förutom att ordern är viktig för att bygga Opus varumärke i Polen så är den också ett kvitto på att Opus satsning på en ny produktionsanläggning verkligen har gett resultat.

- I juli 2007 startade vi en monteringsfabrik i Kina. Den satsningen har gjort att vi kan konkurrera med tillverkare i exempelvis Östeuropa samtidigt som vi behåller och till och med ökar lönsamheten i bolaget. Nu ska vi utnyttja Opus starka ställning i Polen för att växa med fler produkter, säger Magnus Greko.

Information från Opus Prodox AB

Om Opus Prodox AB
Opuskoncernens affärsidé är att utveckla, producera och sälja produkter inom Automotive Test Equipment, Fleet Management och trådlös bilprovning för den globala marknaden. Bland produkterna finns avgasmätare, diagnosutrustning, bromsprovare, hjulinställningsutrustning, elektroniska körjournaler, fleet management-system samt system för trådlös bilprovning (s.k. Remote OBD). Koncernen säljer sina produkter i över 50 länder och företaget har cirka 50 medarbetare. Omsättningen 2007 uppgick till cirka 67 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt om cirka 80 procent jämfört med föregående år. Opus aktie är listad på First North.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172