23948sdkhjf

SKF förvärvar lagerföretag med tillverkning i Kina och Thailand

SKF:s nya förvärv är det USA-baserade lagerföretaget PEER Bearing Company. Huvudsaklig produktion är spårkullager och koniska rullager.
SKF förvärvar ledande USA-baserat lagerföretag med tillverkning i Kina och Thailand
SKF har undertecknat ett avtal med ägarna till PEER Bearing Company (PEER) om att förvärva PEER och dess lagertillverkning i Kina och Thailand. PEER tillverkar huvudsakligen spårkullager och koniska rullager.

PEER är ett USA-baserat lagerföretag som främst säljer till nordamerikanska kunder. Försäljningen 2007 uppgick till nästan 100 miljoner dollar. Antalet anställda är cirka 1400.

SKF förvärvar PEER för att stärka sin närvaro på den nordamerikanska marknaden i vissa segment som för närvarande inte täcks in av SKF exempelvis park- och trädgårdsmaskiner och mekaniska transmissioner. PEER kommer att fortsätta att drivas som en separat verksamhet och agera oberoende på marknaden under sitt nuvarande varumärke PEER.

De förvärvade fabrikerna i Kina är belägna i Xinchang och Changshan. Fabriken i Thailand är belägen i Rayong.

Förvärvet förutsätter att vissa villkor uppfylls samt att godkännande av berörda myndigheter ges.

Göteborg den 26 juni 2008

Aktiebolaget SKF (publ.)

SKF är en av världens ledande leverantör inom områdena lager, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem. SKFs serviceerbjudande innehåller tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, teknisk rådgivning och utbildning. SKF är representerat i fler än 130 länder och har 15 000 återförsäljare världen över. Koncernens omsättning 2007 var 58 559 miljoner kronor. Antalet anställda var 42 888. Aktiebolaget SKF, 415 50 Göteborg, tel: 031 337 1000, fax 031 337 1722, www.skf.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11