23948sdkhjf

Atlas Copco får pris för föredömligt miljöarbete

Atlas Copco's Drilling Solutions-division i Texas, USA, har fått ett pris av det amerikanska Naturvårdsverket, EPA, för sitt föredömliga arbete med att minska utsläpp.
Priset, som kallas National Environmental Performance Track , ges till bolag som har visat ett starkt miljömässigt engagemang och som dessutom har skapat förstklassiga miljösystem som överträffar lagens krav. Atlas Copco Drilling Solutions har antagit miljöprogram som har inneburit en minskad energi- och vattenanvändning, ökad återvinning och har dessutom utbildat leverantörer i ISO 14001:s miljökrav.

Atlas Copco Drilling Solutions är en division inom Atlas Copcos affärsområde Anläggnings- och gruvteknik. Divisionen utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett sortiment av roterande borrutrustning för användning inom dagbrott, undersökningsborrning, anläggningsarbeten och brunnsborrning, men även för grunda olje- och gasapplikationer på den globala marknaden. Divisionens huvudkontor och största produktionsenhet ligger i Garland, Texas, USA.

För ytterligare information rörande National Environmental Performance Track, gå till: http://www.epa.gov/performancetrack /

För ytterligare information, kontakta:
Jo Cronstedt, chef för samhällskontakter och miljö
08 743 9057 eller 070 820 90 57
Love Liman, tf presschef
08 743 8060 eller 073 231 8060

Atlas Copco är en världsledande leverantör av produktivitetshöjande lösningar för industrin. Produkterna och tjänsterna sträcker sig från luft- och gaskompressorer, generatorer, gruv- och anläggningsutrustning, industriverktyg och monteringssystem till relaterad eftermarknad och uthyrning. I nära samarbete med kunder och affärspartners, och med 135 års erfarenhet, bedriver Atlas Copco utveckling för högre produktivitet. Med huvudkontor i Stockholm, Sverige, når Gruppen fler än 160 marknader globalt. Under 2007 hade Atlas Copco 33 000 anställda och en omsättning på 63 miljarder kronor. Mer information finns på www.atlascopco.com .

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas med ny teknik
De får leta metaller i Bottenviken: "Potentiell skattkista"
Han tilldelas Swerims pris i forskningsstationens minne
Metallnätet – en räddare i nöden vid brand
Stålföretag och studenter i digitaliseringssamarbete
Gretas miljongåva i kampen mot järnmalmsgruva
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.205