23948sdkhjf

Clean Oil Technology presenterar den nya generationen COT

Efter sex månaders intensifierat utvecklingsarbete kan det Göteborgs-baserade företaget presentera den nya generationen COT – OilProcessor™ avsedda för personbilar, lätta lastbilar samt för bussar och lastbilar.
Clean Oil Technology: Nu är den nya generationen COT – OILPROCESSOR™ klar för produktion.

Efter sex månaders intensifierat utvecklingsarbete finns nu produktionsutrustning för ett komplett sortiment av den nya generationen COT – OilProcessor™ framme. Sortimentet består av tre versioner kallade 100, 200 och 300 efter storlek . COT – OilProcessor™ modell 100 är avsedd för personbilar, 200 för lätta lastbilar och 300 för bussar och lastbilar.

Under första halvan av 2008 har provserier framställts av såväl filterhus som förångningsenhet och nu inleds en kortare verifieringsperiod för att säkerställa högsta kvalitet vid produktionsstart. COT har god leveransberedskap och kommer omgående kunna möta även relativt stora ordervolymer.

Säljstart för de större versionerna beräknas till början av 2009 och för personbilsversionen till andra halvåret 2008 . Parallellt med utvecklings- och verifieringsarbetet förs samtal med ledande distributörer inom olika marknads segment där samarbete söks för att kunna erbjuda rikstäckande distribution, montagekapacitet och serviceorganisation även för personbilar och lättare transportfordon.

Det skall påpekas att försäljningen av den befintliga produkten fortgår i oförminskad skala och att de olika generationerna COT OilProcessor™ kommer att marknadsföras parallellt. Den befintliga produkten marknadsförs i första hand mot hydraulsidan i Norden och lastbilsmarknaden i Nordamerika, där COT nu förstärker och omorganiserar sin distribution i syfte att öka volymerna. Mer detaljer om dessa förändringar kommer att meddelas så snart nya avtal slutförhandlats.

Information från Clean Oil Technology AB

Clean Oil Technology AB är ett utvecklingsföretag inom djupfiltrering av smörj- och hydrauloljor. Forskning och utveckling sker i nära samarbete med världsledande företag som ABA Group och DuPont. Företagets teknik är föremål för omfattande fälttester och marknadsföring över hela världen, med fokus på den europeiska kontinenten, USA och Mexiko samt Skandindinavien.
COT – Clean Oil Technology AB (publ) är baserat i Göteborg och aktien är noterad på Göteborgs OTC-lista.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109