23948sdkhjf

Video: Så blev ”Facebookbåten”

På mässan Allt för Sjön i Stockholm visas nu båten som skapats genom idéer från båtmässans besökare, företagets användare och Facebookföljare. Är du inte på mässan kan du se den här.
Båten i aluminium, som först ritades och byggdes upp i 3D, lades ut på Alukins Facebooksida. Efter stor respons från följare och befintliga kunder så startades det verkliga bygget som man under vintern har kunnat följa steg för steg via sociala medier.

Funktionell design och konstruktion
ALUKIN SCR 850 heter modellen som man jobbat med på ritbordet under sommaren och hösten. Peter Nikula är båtkonstruktören som står för design och konstruktion och till hjälp har man tagit 3D artisten Johan Smaas från Forslund & CO som också gjort en film när aluminiumbåten ALUKIN SCR 850 byggs i 3D.

Maria Nikula, marknadschef på Marinteknik i Norrtälje, berättar hur man tänkt.

– Varma sommardagar vill man kunna öppna upp ordentligt för att få in både luft, sol och vind i hytten, därför har taket i hytten fått en skjutbar automatlucka i tonat glas, förklarar hon i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– För många är det också viktigt att man enkelt ska kunna ta sig i och ur båten smidigt med packning och att familjens barn och hund ska kunna komma ombord och runt på båten säkert. Därför konstruerade vi ett brett skarndäck med halkskyddad plåt på ca 30 cm där man tryggt kan ta sig runt på utsidan av hytten, med ordentlig höjd på relingen och grabbräcken att hålla sig i, berättar Maria Nikula

Den första båten av den här modellen är ritad i storleksklassen 8,5 meter, 27 fot, men det är också möjligt att få den i större format, till exempel om man önskar ytterligare bekvämlighet som dusch och toalettutrymme i båten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093