23948sdkhjf

EAB-lösning effektiviserar hos Runsvengruppen

"Maxipackeranläggning blev den mest kostnadseffektiva lösningen".
Runsvengruppen har investerat i systemet Maxipacker från EAB för att effektivisera lagerytan vid anläggningen i Skänninge.

– Med de förutsättningar vi har som grossist såg vi att en Maxipackeranläggning var den mest kostnadseffektiva lösningen. Det var även viktigt för oss att hitta en lösning som gick att integrera med andra system, säger Mattias Eriksson, logistikchef, Runsvengruppen, i ett pressmeddelande.

Stänger lager
En av de största anledningarna till satsningen är att många av Runsvensgruppen produkter är säsongsanpassade och importerade produkter som stannar kvar en längre tid på lagret. Dessutom ville Runsvensgruppen begränsa all lagerhållning till Skänninge och stänga ner det 15 000 kvadratmeter externa lagret i Motala.

System Maxipacker installerades därmed för att möjliggöra en effektivisering av lagerytan i Skänninge. Ytan har efter installationen ökat från 9 800 platser till totalt 19 680 pallplatser.

Familjeföretaget Runsvengruppen driver handelsverksamhet och startade 1948. Varuförsörjningen, det vill säga inköp och logistik, sköts via Runsven AB. Marknadsarbete och försäljning sköts huvudsakligen via butikskedjan ÖoB.

Koncernen har sitt huvudkontor i Skänninge och har totalt cirka 1 800 anställda och omsätter ca 4,1 miljarder kronor per år. Företaget är i stark tillväxt och har idag över 100 varuhus runt om i landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078