23948sdkhjf

Lovisagruvan vill utöka prospektering

Information pekar mot att intressanta fynd kan finnas.
Lovisagruvan har ansökt om dispens från förbudsår samt undersökningstillstånd för tre områden i direkt anslutning till gruvans bearbetningskoncession.

Området runt Lovisagruvans bearbetningskoncession har under lång tid varit belagt med flera olika omgångar av främmande undersökningstillstånd. Nu senast från Kopparberg Mineral, som har haft flera undersökningstillstånd i området.

2013 fick Kopparberg Mineral avslag på sin ansökan om bearbetningskoncession och har sedan dess överklagat i olika instanser. I februari i år fastställdes avslaget i förvaltningsrätten och beslutet vann laga kraft den 23 februari.

Att Lovisagruvan nu ansöker om dispens från förbudsår och ansöker om nya undersökningstillstånd för området runt gruvan grundas på att ny geologisk information från borrningar och brytning i gruvan har visat att det kan finnas potential för intressanta fynd utanför det nuvarande bearbetningskoncessionsområdet.

”Det är därför av stor vikt för Lovisagruvan att succesivt kunna utsträcka prospekteringen till att söka den omedelbara fortsättningen på Lovisagruvans mineraliserade bergartssekvens utanför nuvarande koncessionsområde.”, enligt ett pressmeddelande från gruvan.

Bolaget har under mycket lång tid varit kringgärdat av främmande undersökningstillstånd vilket försvårat utökning av den mineraltillgången som ligger till underlag för brytningsplanering och framtida drift.

Ansökan avser en sammanlagd yta av drygt 680 hektar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078