23948sdkhjf

PV Enterprise reviderar ner resultat

Fel i bokföringen har tvingat PV Enterprise att revidera ner resultatet för första kvartalet 2008. Men - det andra kvartalet har börjat bra.
PV Enterprise reviderar ner resultatet för första kvartalet 2008. I kvartalsrapporten för första kvartalet, som meddelades den 22 april 2008, uppgick omsättningen till 119,6 miljoner kr, där verklig omsättning uppgick till 118,5 miljoner kr. Vid månadsbokslut har det upptäckts att en utleverans av solpaneler skett först i april men bokförts som försäljning redan i mars. Vidare har vissa andra kostnadsposter periodiserats felaktigt. Rörelseresultatet före avskrivningar EBITDA resultatet om +2,9 miljoner kr revideras ner till ett minusresultat om -1,2 miljoner kr (-4,0 miljoner kr föregående kvartal 2007).

Det pågående andra kvartalet har börjat bra och vi prognostiserar ett positivt rörelseresultat efter avskrivningar (EBIT) för kvartalet som helhet, vilket skulle innebära att resultatförbättringen fortsätter.

Vi kommer fortsatt att ha hjälp av våra externa revisorer för att säkerställa att vi har fullgoda rutiner inom inköp/lager/logistik/ekonomi och att kommunikationen mellan enheterna fungerar tillfredställande.

Ett svenskt företag med världen som marknad
PV Enterprise är en av Sveriges ledande tillverkare av solcellspaneler. Huvudkontoret ligger i Vilshult i Blekinge, där även merparten av produktionen sker. Företaget är också etablerat med en mindre produktionsanläggning i Tarnow, Polen.

Internationell inriktning
Över 95 % av PV Enterprises försäljning sker till kunder utanför Sverige. Merparten går till Tyskland som är världens enskilt största marknad för solcellsbaserad elproduktion. PV Enterprise har också intensifierat bearbetningen av nya kunder i Spanien, Italien och Grekland. Även i Sverige och övriga Norden växer intresset för företagets produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11