23948sdkhjf

Scania levererar motorerna till finska gränsbevakningens nya patrullbåtar

Den 5 juni undertecknade finska gränsbevakningen en överenskommelse med Marine AluTech Oy gällande leverans av 13 nya patrullbåtar av modell Watercat 1300 Patrol.
Finska gränsbevakningens 13 nya patrullbåtar som byggs av Marine AluTech Oy drivs av Scanias 12-liters motorer.

Den 5 juni undertecknade finska gränsbevakningen en överenskommelse med Marine AluTech Oy gällande leverans av 13 nya patrullbåtar av modell Watercat 1300 Patrol. Båtarna kommer att byggas och levereras under 2009-2011.

- Tillsammans med vår distributör i Finland, ScanAuto Oy har vi haft ett lyckat samarbete med Marine AluTech. Affären är ännu ett bevis på att Scanias motorer uppfyller de krav på prestanda och pålitlighet som ställs på motorer i marina applikationer, såsom Watercat 1300 Patrol, säger Mikael Lindner, försäljningsdirektör för marina segmentet, Scania Engines.

Finska gränsbevakningen är först med att beställa Marine AluTechs nyutvecklade patrullbåt. De två 12-liters Scania-motorerna har en effekt på 478 kW vardera, som tillsammans med vattenjet-framdrivning ger patrullbåten en maxhastighet på över 40 knop. Konceptet är en idealisk lösning för gränsbevakning, sjöräddning och andra liknande aktiviteter som utförs av ex Finska Gränsbevakningen och sjöräddnings-sällskapen.

Nyhet från Scania AB

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 35 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av
såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2007 uppgick faktureringen till 84,5 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 8,5 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109