23948sdkhjf

Industrivärden-topp till Volvo

Investmentbolagets koncernchef föreslås som ny ledamot i AB Volvos styrelse.
Valberedningen för AB Volvo har föreslagit Industrivärdens koncernchef Helena Stjernholm som ny ledamot i AB Volvos styrelse. Det framgår av ett pressmeddelande från buss- och lastbilstillverkaren.

Hon är sedan september 2015 vd och koncernchef för investmentbolaget AB Industrivärden. Hon har många års erfarenhet av olika företag och branscher, finansiering, företagstransaktioner och aktivt ägande från sin tidigare roll som partner och ansvarig för företagets Stockholmskontor på riskkapitalbolaget IK Investment Partners.

Dessutom föreslås Volvo Personvagnars vd Håkan Samuelsson och AB Volvos vd Martin Lundstedt till styrelsen.

Håkan Samuelsson har över 35 års erfarenhet från ledande positioner inom fordonsindustrin och arbetar sedan 2012 som vd och koncernchef för Volvo Car Group. Majoriteten av sin karriär har han spenderat i lastbilsindustrin med nio år inom den tyska lastbilstillverkaren MAN och dessförinnan närmare 25 år för svenska Scania. Håkan Samuelsson sitter idag i styrelsen för Teknikföretagen.

Martin Lundstedt tillträdde som vd och koncernchef för Volvo i oktober 2015 .Han har innehaft en rad olika chefspositioner, senast som vd och koncernchef för Scania.

AB Volvos valberedning föreslår samtidigt att Carl-Henric Svanberg blir kvar som ordförande.

Stämman hålls den 6 april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094