23948sdkhjf

G & L Beijer köper in sig på ny Europeisk marknad

G & L Beijer AB förvärvar genom affärsområdet Beijer Ref det tjeckiska kylgrossistföretaget Fridanair. Bolaget omsätter cirka 30 mkr och har 20 anställda.
Förvärvet innebär att Beijer Ref gör en inbrytning på ännu en marknad i Europa. Beijer Ref har sedan tidigare verksamhet i 16 europeiska länder.

Med Tjeckien har Beijer Ref nu verksamhet i åtta länder i Östeuropa. De övriga är Polen, Ungern, Estland, Lettland, Litauen, Slovakien och Rumänien. Den sammanlagda årsomsättningen i Östeuropa kommer att uppgå till cirka 300 mkr vilket motsvarar drygt tio procent av affärsområdets omsättning.

Beijer Refs satsning på de östeuropeiska marknaderna har en betydande tillväxtpotential. Affärsområdets verksamhet i regionen visade en organisk tillväxt på 40 procent under 2007.
Fridanair ingår i G & L Beijers räkenskaper från juni 2008. Förvärvet får marginellt positiv påverkan på koncernens nyckeltal under 2008.

Nyhet från Beijer AB (publ)

G & L Beijer är en teknikinriktad koncern inom industriell handel med en omsättning på över tre miljarder kronor. I koncernen ingår två affärsområden. Beijer Ref med en omsättning 2007 på drygt 2,5 miljarder kronor marknadsför och säljer hela kylsystem och kylkomponenter i 16 europeiska länder. Beijer Tech med en omsättning 2007 på över 600 mkr bedriver genom en grupp av specialiserade bolag teknikhandel, huvudsakligen i Sverige, Norge och Finland. Båda affärsområdena har som en viktig del i strategin att växa genom förvärv. Koncernen har den senaste femårsperioden visat en lönsam tillväxt på 17 procent per år i genomsnitt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078