23948sdkhjf

Damstahl på offensiven

Ny Flow Technology för livsmedelsindustrin.
Rostfria grossisten Damstahl går på offensiven och lanserar nu ett sortiment av rostfria produkter inom Flow Technology för livsmedels- och läkemedelsindustrin på den svenska marknaden.

– Våra nya produkter inom Flow Technology är anpassade för att klara de tuffaste kraven och vi levererar dem inom 24 timmar i större delen av Sverige. Det är viktigt för våra kunder då det kostar mycket pengar när den här typen av verksamheter står stilla, säger Damstahls försäljningsdirektör, Patrik Leijon, i ett pressmeddelande.

Samarbete för bästa resultat
Flödesteknologi används i produktionsanläggningar där kraven på renhet och hygien är extremt höga. Några exempel på produkter är farmaceutiska rör, butterflyventiler och flödeskomponenter i tankar. Damstahl har redan en stark position med rör och rördelar inom livsmedelssegmentet. Med det nya sortimentet tar man nästa steg med spjutspetsprodukter även för läkemedelsindustrin.

– Vi lanserar sortimentet inom Flow Technology i nära samarbete med Damstahl Danmark. Vi kan den svenska marknaden och vet vad våra kunder behöver, samtidigt drar vi nytta av den kunskap om tekniken som byggts upp i vårt danska moderbolag, säger Peter Sjödahl, vd Damstahl Sverige.

Peter Sjödahl ser lanseringen som en naturlig fortsättning på Damstahls ambition att vara kunskapsledande inom rostfritt:

– Förra året befäste vi den ställningen genom att ge ut boken Rostfritt stål för hygieniskutrustning inom food/pharma, skriven av våra experter inom området. Boken blev direkt ett standardverk för industrin.

Damstahl är en del av den världsomspännande NEUMO-Ehrenberg-Group och inom gruppen finns ett antal företag som är ledande inom flödesteknologi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078