23948sdkhjf

Höganäs verkstad investerar för framtiden

Den nya maskinen ökar kapaciteten markant.
Höganäs Verkstads AB har växt med 25 % på tre år, och planerar växa ytterligare. Sedan hösten 2013 har företaget i samarbete med AB Blinkfyrar i Staffanstorp tillverkat och levererat ett stort antal fackverksstolpar och fackverksportaler som används för trafikskyltar, vägtullar etc.

En fackverksstolpe omfattar mycket svetsning, och detta ledde till en intern diskussion kring robotsvetsning. Efter att under cirka sex månader utvärderat ett antal leverantörer så föll valet på Holländska Valk Welding, som är specialister på att bygga skräddarsydda svetsrobotceller baserade på robotar från Panasonic. I december månad beställdes en robotcell som är designad för att svetsa produkter som är upp till 12 meter långa.

– Robotcellen kommer att ge oss möjligheten att öka vår kapacitet ordentligt, samtidigt som vi säkerställer en bra tillverkningsekonomi samt en bra arbetsmiljö för vår personal, skriver Dag Richardson, vd Höganäs Verkstad, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att vi dessutom kommer att kunna producera (långa) svetsintensiva produkter i Sverige på ett konkurrenskraftigt sätt är bra både för vårt företag, våra kunder och för miljön.

Installation av cellen kommer att ske i månadsskiftet maj/juni 2016.

Fackverksstolpar och fackverksportaler lyder under ett europadirektiv för bärande konstruktioner och därmed är det nödvändigt att produkten CE märks samt att tillverkaren är certifierad enligt EN 1090.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062