23948sdkhjf

Hexagon förvärvar inom 3D-geodata

Amerikanska SigmaSpace Corporation har köpts upp.
Hexagon AB skriver i ett pressmeddelande att de förvärvat SigmaSpace Corporation, en leverantör av nästa generations teknik som används för att snabbt leverera högkvalitativa 3D-kartor över jorden.

– Funktionerna som erbjuds av SigmaSpace är ett utmärkt komplement till våra nuvarande teknologier. Till exempel kommer de bidra positivt till vårt Imagery Program, som genom flygburna sensorer skapar kvalitativ geospatial information tillgänglig i molnet. Dessutom är behovet av fotorealistiska 3D-visualiseringar av världen här för att stanna, särskilt i en framtid med autonoma fordon, säger Ola Rollén, VD Hexagon.

Levererar till NASA
Idag har noggranna och georefererade 3D-visualiseringar av verkliga situationer blivit en absolut nödvändighet inom allt från stadsplanering och räddningstjänst till flygsäkerhet och katastrofinsatser. SigmaSpace har genom sin teknik gjort det möjligt för privata och offentliga kunder, som till exempel NASA och det amerikanska försvarsdepartementet, att agera på det växande behovet av denna typ av data.

Teknik i framkant
Med cirka 110 anställda och huvudkontor i närheten av Washington DC, erbjuder SigmaSpace en unik teknik, Single Photon LiDAR (SPL), som möjliggör datainsamling i 3D i mycket högre hastighet och upplösning än konventionella system.

Denna teknik fungerar i förhållanden både under dag och natt och kan tränga igenom porös miljö såsom vegetation, trädkronor, markdimma och moln. Dessa funktioner gör SigmaSpace till ett bra val för ett brett spektrum av industriapplikationer och en passande kandidat för Geological Surveys amerikanska program 3DEP, som är avsedd att skapa en omfattande 3D-kartläggning över USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062