23948sdkhjf

Alfa Laval förvärvar andel i Ageratec

Alfa Laval - världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering - har förvärvat cirka 45 procent av Ageratec, ett svenskt företag som utvecklar innovativa processlösningar för biodieselindustrin. Ageratecs försäljning 2008 beräknas bli cirka 80 miljoner kronor.
Alfa Laval förvärvar minoritetsandel i Ageratec - ett svenskt innovationsföretag inom biobränsle.

”Råvaror som inte är livsmedel spelar en allt viktigare roll i produktionen av biodiesel och återanvändningen av vegetabilisk matolja är ett mycket bra exempel på denna utveckling. Detta driver idag också Ageratecs affär”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Genom förvärvet av en minoritetsandel i Ageratec kommer vi i att finnas i framkanten av processutvecklingen för biodieselindustrin.”

Visste du att Alfa Laval är involverat i att finna hållbara lösningar för biodiesel? Exempel på råvara, som inte är livsmedel, som redan idag används för produktion av biodiesel är janthropa, alger och använd matlagningsolja.

Om Ageratec
Ageratec är ett privatägt svenskt företag, etablerat 2004, specialiserat på standardiserade moduler för produktion av biodiesel. Företaget har baserat sina framgångar på en patentsökt metod, som reducerar vattenkonsumtionen. Ageratec drar dessutom fördel av sin moduldesign, kapacitet, och kapacitetsövervakning på distans såväl som omfattande teknisk service och support. Företaget har kontor i Norrköping, med cirka 50 anställda och med återförsäljare i 22 länder.

Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.
Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol. Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadsindustrin, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.
Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen.
Alfa Laval, som är noterat på Nordiska Börsen, Nordic Large Cap, hade 2007 en omsättning på cirka 25 miljarder kronor och har 11 500 anställda.

www.alfalaval.com

För mer information kontakta
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: + 46 46 36 72 31
Mobile: +46 709 33 72 31

Källa: Alfa Laval

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078