23948sdkhjf

Lindab bedömer att stålpriserna ökar med upp till 15%

Lindab räknar med att stålpriserna ökar med 15 procent under det andra kvartalet jämfört med prisnivån i det första kvartalet. Under det tredje kvartalet räknar bolaget med att stålet blir ännu dyrare, ökningen blir tvåsiffrig men inte så stor som 15 procent. Under fjärde kvartalet väntas prisökningen bli mellan 0 och 5 procent.
I rapporten för det första kvartalet uppgav bolaget att stålpriserna skulle stiga med 10-15 procent under det andra kvartalet.

"Vi ligger kvar vid vår uppskattning om att stålpriset ökar med 15 procent under andra kvartalet, i tredje kvartalet så räknar vi med ökning som är något lägre än 15 procent men fortfarande två-siffrig. Sedan när det gäller fjärde kvartalet så tror vi att det blir oförändrade priser eller en liten ökning men sedan stoppar det upp", säger Kjell Åkesson.

Enligt honom kan Lindab fortsättningsvis kompensera sig för de högre stålpriserna: "Så länge vi kan leverera kundvärde så tycker jag att vi har så mycket att bjuda på att vi har möjlighet att öka priserna", säger Kjell Åkesson.

Han konstaterar också att stålprisets inverkan på kostnaden vid byggnaden av ett kontor är begränsad.
"Om man bygger ett kontor ger en 15 procentig ökning på stålpriserna totalt på hela byggnaden en kostnadsökning på 0,15 procent", säger Kjell Åkesson.

Lindab Ventilation är nu nära att nå breakeven vid nya fabriken i S:t Petersburg. "Vi förväntar oss fortfarande breakeven kring det
andra kvartalet. Satsningarna i Ryssland känns bra och vi tror mycket på dem", säger Kjell Åkesson. Han tillägger att byggnationen av Building Systems fabrik utanför Moskva går enligt plan.

www.lindab.se

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094