23948sdkhjf

Volvo Lastvagnar kraftsamlar med säkerhet och förarfokus

När Volvo Lastvagnar idag presenterar sitt nya lastbilsprogram kretsar nyheterna kring säkerhet, förarmiljö, en ny motor och framförallt förarens betydelse för säkra, effektiva och miljömedvetna transportlösningar. En av de större nyheterna är ett stödsystem som upptäcker och varnar när föraren blir trött. En teknisk lösning på ett mänskligt problem, som kan bidra till att minska antalet trafikolyckor.
”Den mänskliga faktorn ligger bakom så mycket som 90 procent av alla olyckor i trafiken. Ouppmärksamhet och trötthet är en vanlig orsak. Vårt nya system - Driver Alert Support – hjälper föraren att förstå att det är dags att ta en paus”, säger Volvo Lastvagnars vd Staffan Jufors .

Det nya produktprogrammet består av av en ny generation av lastbilarna Volvo FH, FH16 och FM alla fullmatade med en rad nyheter. Utöver Driver Alert Support lanseras flera stödsystem som hjälper föraren att öka trafiksäkerheten under körning, och befäster Volvo Lastvagnars position som branschledare inom säkerhetsområdet. Andra nyheter rör frågor som förarmiljö och förarutveckling. Dessutom presenteras en ny 11-liters motor, som breddar Volvos redan mycket bränsleeffektiva motor- och växellådesutbud. D11-motorn är idealisk för effektiva, viktkänsliga transporter och attraherar nya kundsegment.

Läs hela pressmeddelandet på: www.volvotrucks.com

Källa: Volvo Lastvagnar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109