23948sdkhjf

SKF bygger fabrik för järnvägslager i Tver i Ryssland

SKF har undertecknat ett investeringsavtal med Tvers regionala administration om att bygga en fabrik för tillverkning av rullningslagerenheter för hjulpar för järnvägsfordon. Fabriken kommer att vara i drift i januari 2010.
Som tidigare meddelats kommer SKF att bygga en fabrik i Ryssland och den kommer att ligga i Tver.

Den nya fabriken innebär att SKF intar en ledande ställning som lagerleverantör till den ryska järnvägen, RZD, i deras teknikskifte från konventionella rullningslager monterade i axelboxar till modern SKF-teknik, dvs. tätade koniska lagerenheter.

Den nya fabriken, som uppförs på en tomt om 100 000 kvadratmeter i ett nytt industriområde, kommer att börja byggas inom kort för att stå färdig i slutet av nästa år.

- Vi är mycket glada över att välkomna SKF till Tver, säger Dmitry Zelenin, guvernör för Tver-regionen. Vår region växer snabbt och drar till sig investerare från hela världen. Vi gläder oss åt att SKF investerar i vår region och därmed visar ett starkt engagemang i järnvägsindustrin här i Tver, fortsätter Dmitry Zelenin.

- Ryssland är en mycket viktig järnvägsmarknad som är inne i en dynamisk tillväxtfas, säger Tom Johnstone, SKFs vd och koncernenchef. SKF arbetar aktivt på denna marknad och investeringen i Tver stöder både vår tillväxt i Ryssland och stärker SKFs position på den globala järnvägsmarknaden, tillägger Tom Johnstone.

För ytterligare information, kontakta:
PRESS: Ingalill Östman, SKF Group Communication, tel: 031-337 32 60, mobil: 0706-97 32 60, e-post: ingalill.ostman@skf.com
IR: Marita Björk, SKF Investor Relations, tel: 031-337 19 94, mobil: 0705-18 19 94, e-post: marita.bjork@skf.com

SKF är en av världens ledande leverantör inom områdena lager, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem. SKFs serviceerbjudande innehåller tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, teknisk rådgivning och utbildning. SKF är representerat i fler än 130 länder och har 15 000 återförsäljare världen över. Koncernens omsättning 2007 var 58 559 miljoner kronor. Antalet anställda var 42 888.

www.skf.com

Källa: SKF AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08