23948sdkhjf

Stort intresse för MEFOS forskningsanläggning.

Intresset är stort för forskningsinstitutet MEFOS anläggning i Luleå. I samband med konferensen SCANMET III, om processutveckling av järn- och ståltillverkning, fick de 400 internationella deltagarna på tisdagskvällen göra ett studiebesök vid anläggningen.
De internationella gästerna fick vid studiebesöket en god insikt i de olika försöksresurser som finns i MEFOS storskaliga pilotanläggningar. Det är resurser som används i såväl gemensam forskning som i konsultuppdrag åt industrin.

Förutom modellering och simulering av olika moment i stålhanteringen kunde de internationella gästerna även ta del av olika bearbetningsprocesser som värmning, valsning och smide. Forskningsresurser för energibesparing och miljöteknik är andra delar som MEFOS kunde visa upp.

På MEFOS forskningsanläggning finns även LKAB:s experimentmasugn som väckte ett stort intresse bland besökarna. Det är en anläggning som just nu spelar en viktig roll i hur stålindustrin i framtiden ska kunna sänka sina utsläpp av CO2 och därmed reducera sin klimatpåverkan.

www.mefos.se

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094