23948sdkhjf

Brittiska drottningen satsar på vindkraft

Brittiska drottningens bolag The Crown Estate planerar att bygga världens största vindturbin om 7,6 MW. En större utbyggnad av vindkraft ska ske på kronans vattenterritorium längs med kusten.
The Crown Estate har tecknat ett avtal med den amerikanska vindkraftleverantören Clipper Windpower som ska bygga den jättelika turbinen. Satsningen ska ske inom The Britannia Project med en budget på 65 miljoner pund, eller motsvarande drygt 80 miljoner kronor.

Vindkraftverket, som ska vara klart att användas 2010, kommer att bli minst 175 meter högt . Det kan jämföras med Big Ben i London som är 96 meter hög.

Turbinen som är en prototyp ska testas av The Crown Estate i Blyth i norra England. Genom samarbetet kommer kungahusets förvaltningsbolag att få erfarenhet av utvecklingen av den nya generationen av havsbaserad vindkraft - särskilt av turbiner anpassade för djupa vatten.

Dessutom håller det kungliga förvaltningsbolaget på att ta fram regler och mål för hur vindkraften ska exploateras längs den skotska blåsiga kusten.

Källa: Environmental News Services.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14