23948sdkhjf

Ny i ledningen för Stena Renewable AB

Ines Uusmann har valts in i styrelsen för Stena Renewable AB, Stenas bolag för investeringar i vindkraft. Ines Uusmann har varit kommunikationsminister 1994 till 1998 och generaldirektör för Boverket 1999 till 2007.
– Ines Uusmann bidrar med viktig kompetens kring politik, myndighetsfrågor och tillståndsprocesser. Som generaldirektör för Boverket har hon arbetat för att främja en god planering och lokalisering av vindkraften i Sverige. Hennes erfarenheter kommer att bidra till fortsatt hög kvalitet i Stenas vindkraftsprojekt, säger Martin Svalstedt, styrelseordförande i Stena Renewable.

Stena Renewable AB är Stenas bolag för investeringar i vindkraft. Målet är att bygga 200 vindkraftverk inom en femårsperiod. Fjällberget utanför Grängesberg i Ludvika kommun är Stenas första vindkraftspark och togs i drift i november 2006. Fjällbergsparken byggs nu ut med närbelägna Saxberget och blir därmed Sveriges största vindkraftspark på land med 17 vindkraftverk när den tas i drift hösten 2008.

Ines Uusmann valdes in i styrelsen för Stena Renewable på bolagsstämman den 22 maj. Åren 1999 till 2007 var Ines Uusmann generaldirektör för Boverket. Dessförinnan har hon varit kommunikationsminister, riksdagsledamot och kommunalråd.
– Vindkraften är en framtidsbransch som bidrar både till ekonomisk tillväxt och till minskade koldioxidutsläpp. Styrelseposten i Stena Renewable innebär att jag kan fortsätta arbeta med utveckling av den svenska vindkraften inom ett företag som satsar långsiktigt och fäster stor vikt vid lokal förankring i sina projekt, säger Ines Uusmann.

Stena Renewable har nyligen infört en årlig vindbonus till det lokala föreningslivet i de kommuner där man bygger vindkraftverk. För varje vindkraftverk som byggs och ägs av Stena avsätts 10 000 kronor per år under verkets livslängd. Pengarna betalas ut
som stipendier till föreningar i den kommun där vindkraftverken ligger. – Vindbonusen förenar utveckling av miljövänlig elproduktion med nytta för det lokala föreningslivet, säger Ines Uusmann.

Pressmeddelande från Stena Renewable AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11