23948sdkhjf

Morphic rekryterar ny VD för vindverksamheten

Morphic kan idag meddela att Erik Göthlin anställs som ny VD för vindverksamheten vilket innebär ansvar för dotterbolaget DynaWind och det nyligen förvärvade ScanWind.
Som ny vd för Morphics dotterbolag Dynawind har Erik Göthlin anställts. Erik kommer närmast från en position som ansvarig för den internationella delen av amerikanska Chromalox Inc, som tillverkar elektrisk värmeutrustning för industriella applikationer. Erik har ansvarat för cirka 230 personer och för en verksamhet som omsatte cirka 250 miljoner kronor 2007. Innan Chromalox arbetade Erik nio år i ABB i olika nyckelpositioner. Han har sammanlagt 16 års erfarenhet av internationellt projektarbete. Erik är civilingenjör i maskinteknik och har studerat i Lund och i Lausanne i Schweiz.

Nuvarande vd för Dynawind, Anders Sjögren, forstätter med andra arbetsuppgifter inom vindverksamheten.
”Erik har jobbat i fem olika länder tillför en viktig internationell erfarenhet inför Morphics fortsatta expansion inom vinden,” säger Jonas Eklind, VD och koncernchef för Morphic Technologies AB.

Dessutom har, som tidigare kommunicerats, Jan Johansson anställts som Chief Financial Officer (CFO) för koncernen. Jan, som börjar i Morphic i juni, kommer närmast från en position som CFO i det börsnoterade företaget Nobia.

Ovan nämnda personer inklusive Cell Impacts VD Martin Valfridsson, Morphic Business Developments VD Mats Reimark samt IR-chefen Johannes Falk rapporterar direkt till koncernchefen Jonas Eklind och sammantaget utgör de koncernens nya ledningsgrupp.

Pressmeddelande från Morphic Technologies AB

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas med ny teknik
De får leta metaller i Bottenviken: "Potentiell skattkista"
Han tilldelas Swerims pris i forskningsstationens minne
Metallnätet – en räddare i nöden vid brand
Stålföretag och studenter i digitaliseringssamarbete
Gretas miljongåva i kampen mot järnmalmsgruva
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.187