23948sdkhjf

Gruvbrytning: Peab Industri får order av LKAB

Peab Industri har fått uppdraget att utföra transportarbeten vid LKAB´s anläggning i Svappavaara.
Arbetet omfattar hantering av rågods och tillsatsmedel samt färdiga produkter. Avtalstiden är fyra år med möjlighet till förlängning i
ytterligare fyra år. Det årliga ordervärdet bedöms uppgå till cirka 50 Mkr.

Som option finns även arbetet med den planerade gruvverksamheten i Svappavaara. Om den optionen utnyttjas under 2009 innebär det att Peab Industri även får ansvara för erforderliga transporttjänster för gruvbrytningen.

- Med det här avtalet har vi lagt en bra grund för att kunna växa på den viktiga marknaden för maskin- och transporttjänster i Malmfälten, säger K-G Karlsson, vice VD i Peab Industri.

Peab Industri bedriver maskin- och transportverksamhet under varumärket Cliffton. Under 2007 etablerades verksamheten i Norrland där verksamheten bedrivs i Boden, Luleå och Åre.

Pressmeddelande från Peab Industri

Peab Industri är en ledande producent av produkter och tjänster till den nordiska bygg- och anläggningsmarknaden. Omsättningen överstiger 7 miljarder och antalet anställda är cirka 2 400. Verksamhet bedrivs i Sverige, Norge och Finland. Aktien är noterad vid OMX Nordiska Börs Stockholm. Huvudkontoret ligger i Ängelholm i Skåne.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.737