23948sdkhjf

Volvo ska använda AnVas miljögummi

Chassipluggarna har nu godkänts av biltillverkaren.
Volvo Cars har slutligt godkänt användandet av AnVa Polytech’s miljögummi i de chassipluggar som AnVa levererar till Volvo Cars.

Godkännandet är en följd av många och utförliga tester av materialet, hos såväl AnVa som Volvo Cars. Testerna har verifierat att produkterna, tillverkade av miljögummi baserat på återvunnen kimrök, uppfyller de tekniska krav som Volvo Cars har för chassipluggar.

– Det är fantastiskt glädjande att vi nu fått vårt första kommersiella godkännande för produkter baserat på vårt miljögummi. Det är ett första och viktigt steg på vägen mot att göra gummiindustrin miljövänligare, säger Bo Norlin, VD AnVa Polytech och fortsätter:

– Fordonsindustrin är ett av våra viktigaste kundsegment och en tuff kravställare inom många områden. Vi är övertygande om att vårt miljögummi kommer att skapa en efterfrågan även inom övriga kundsegment och generera långsiktig affärstillväxt.

Miljögummit är framtaget av AnVa tillsammans Scandinavian Enviro System, som levererar återvunnen kimrök framtagen från bland annat uttjänta däck. Enviros återvunna kimrök innebär en koldioxidbesparing på drygt 60 procent jämfört med när nyproducerad kimrök används.

Samarbetet med Enviro omfattar även återvinning av AnVa’s eget gummispill.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093