23948sdkhjf

Ford Europa tecknar avtal med Volvo IT

Volvo IT har fått uppdraget att utveckla och underhålla FordEcat, ett system som Fords återförsäljare i Europa använder för att effektivisera försäljningen av reservdelar och service. En ny version av systemet ska vara installerad hos 5500 återförsäljare i 40 länder redan i juni.
FordEcat är en elektronisk katalog som ger återförsäljaren snabb tillgång till den senaste informationen från Ford om vilka komponenter och arbetsmoment som kan inkluderas i en offert till verkstadskunden. Den nya versionen av FordEcat tar mindre tid för återförsäljaren att installera och systemet arbetar snabbare.

Återförsäljaren får via FordEcat tillgång till uppgifter om cirka 25 miljoner fordon och deras modell, färg, motortyp, extrautrustning och reservdelar. Systemet innehåller också verktyg för att räkna ut arbetskostnaden.

Idag använder cirka 75 procent av Fords återförsäljare i Europa FordEcat.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Christer Brasta, informationschef, Volvo IT
Tel 031-3220721, 0739-020721, christer.brasta@volvo.com

Volvo Information Technology AB ingår i Volvokoncernen och är ett helägt dotterbolag till AB Volvo. Volvo IT levererar industriella IT-lösningar, telematiktjänster och konsulttjänster. Bland kunderna finns både Volvokoncernen, Fordägda Volvo Personvagnar och företag i andra branscher. År 2007 omsatte Volvo IT:s globala verksamhet 7,5 miljarder kronor och sysselsatte totalt cirka 5000 anställda och 1900 inhyrda konsulter i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien, Afrika och Asien.

Källa: Volvo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109