23948sdkhjf

De får nya entreprenörer att växa

Metal Supply ställer tre frågor till Fredrik Berghel, koncernchef för Inission, som driver Inission Innovation Award, en tävling med syfte att hjälpa nya entreprenörer och idéer att växa.
Varför arrangerar ni den här tävlingen?
Vi vet hur tufft det är att vara ett mindre nystartat företag med små resurser. Vi är entreprenörer själva och för oss är detta ett sätt att ge tillbaks, nu när vi har möjligheten. Vi hoppas givetvis också om det går bra att det kan bli en framtida kund till oss. Vi skall heller inte sticka under stol med att det är ett sätt för oss att synas och höras.

Vad hoppas ni att det ska leda till?
Vi hoppas att vårt pris skall göra att entreprenören skall kunna fokusera på att utveckla sin produkt och marknadsföra den. Vi hjälper helt enkelt till med det praktiska att köpa in komponenter och tillverka den. Det skall öka chansen för entreprenörer att lyckas.

Ställer ni krav på vad pengarna ska gå till?
Ja, man måste handla hos oss för pengarna. Det vill säga priset är en värdecheck hos oss och hos Prevas. Hos Prevas får man hjälp med utveckling av hårdvara och mjukvara. Inission hjälper till med att, anskaffa material, bygga prototyper, industrialisera och köra serieproduktion.

Inission Innovation Award
Tävlingen arrangeras årligen sedan 2012. Syftet är att hjälpa nya entreprenörer och idéer att växa genom att erbjuda utveckling, industrialisering och tillverkning under ett år.

För att få deltaga måste vissa kriterier uppfyllas, bland annat ska det finnas en väl genomtänkt affärsplan och innovationen måste utgå från en produkt som är producerbar och innehåller elektronik.

Priset omfattar produktionstjänster till ett värde upp till 1 miljon kr. Nytt för i år är att Prevas medverkar som ny samarbetspartner, vilket innebär att vinnaren även får utvecklingstjänster till ett värde upp till 250 000 kr.

Bidrag tas emot fram till 29 mars och den 19 april offentliggörs vinnaren.

Artikeln är en del av vårt tema om Tre frågor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064