23948sdkhjf

Axis i Timrå hotas av blockad

Det Tjeckiska företaget Axis vill inte förhandla kollektivavtal med IF Metall, så nu överväger de att varsla om blockad om förhandlingar inte inletts vid lunchtid i dag.
De 70 medarbetarna som arbetar med nedmonteringsarbete på M-reals fabrik i Timrå riskerar att utsättas för blockad i dag efter lunch. Företaget fått en frist som säger att om förhandlingarna inte kommer i gång senast vid lunchtid, så kommer ett blockadvarsel läggas.

–”Vi har vid ett flertal tillfällen försökt få företaget att ingå förhandlingar med oss”, säger Christer Persson, ombudsman vid IF Metall i Stockholm.

Som det ser ut i dag, vet facket inte vilka villkor de anställda har – och om de mot förmodan har ett kollektivavtal som de inte känner till, så kommer facket självklart att backa undan.
Men om Axis inte svarar kommer varslet att läggas i starten av nästa vecka.

IF Metall är redan i kontakt med Pappers ang. fackliga förbud och sympatiåtgärder då det är deras medlemmar som sitter i vakten. Kontak kommer också att tas till Seko och Byggnads.

Christer Persson säger:
–”Vi vill inte jaga bort dessa arbetare utan vi vill bara se till att man jobbar under samma villkor som på den övriga svenska arbetsmarknaden.”

Källa: Sundsvalls Tidning
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094