23948sdkhjf

VW: Kunder i Europa utan ersättning

Däremot kommer amerikanska kunder att kompenseras.
Volkswagen meddelar nu att det inte finns några grunder för att ge ersättning till europeiska bilägare efter utsläppsskandalen. Det uppger nyhetsbyrån Reuters. Bilföretaget planerar att ge ersättning till amerikanska kunder men avvisar alltså kraven från EU:s kommissionär.

Anledningen till att biltillverkaren betalar ersättning i USA är att det tar längre tid där att komma fram till hur man ska hantera de påverkade bilarna. De amerikanska kunderna får alltså betalt för att de får vänta längre på en lösning.

Förra veckan skrev EU-kommissionären Elzbieta Bienkowska en kravlista till Volkswagen. Listan innehöll bland annat ett förslag på att företaget skulle överväga att betala ersättning till europeiska kunder.

"I Europa fokuserar vi på reparations - och serviceprocessen. Situationen i USA och Kanada är inte automatiskt jämförbar med andra marknader i världen. Därför kan inte den här lösningen (ersättningen efter skandalen) bara appliceras på andra marknader", sa Volkswagen i ett pressmeddelade i dag, enligt Reuters.

EU-kommissionären Elzbieta Bienkowska har bjudit in Volkswagen för ytterligare samtal om hur man på ett rimligt sätt kan kompensera de europeiska kunderna.
Läs mer om: VW
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141