23948sdkhjf

Archelon Mineral AB: Svensk gruvsatsning på Balkan.

- Potentialen i projekten är mycket stor, säger Reijo Hämäläinen, VD i Balkan Resources. Vi är i en expansiv del av Europa, vi har höga metallhalter i våra fyndigheter. Tillsammans skapar det gynnsamma förutsättningar för rejäl värdetillväxt, fortsätter Reijo.
Balkans berggrund är präglad av en dramatisk geologisk utveckling. Under denna geologiska utveckling har det skapats förutsättningar till koncentrationer av olika typer av metaller och mineral som varit föremål för avancerad brytning.

Åren efter Jugoslaviens sönderfall utgjorde en period av ekonomisk stagnation, politiskt kaos och inbördeskrig. Gruvindustrin gick i träda men kunskapen finns kvar och möjligheten att på nytt exploatera dessa tillgångar är goda, med lokal kompetens till konkurrenskraftiga villkor.

EU:s expansion i denna del av Europa skapar en ökad stabilitet och i takt med en stabilisering av politiska och sociala förhållanden skapas tillfällen att på gynnsamma villkor erhålla koncessioner och rättigheter till intressanta råvarutillgångar.

- En etablering och aktiv närvaro på Balkan ger oss omedelbara ingångar till fler projekt. Med ett lågt utgångsvärde kan Balkan Resources även framstå som en möjlig uppköpskandidat redan inom kort tid, säger Reijo Hämäläinen.

En nyemission ska tillföra bolaget 9 miljoner kr. Aktieägare i Archelon erbjuds teckna aktier till en rabatterad kurs på 60 öre. Teckningskursen för allmänheten är 70 öre per aktie. Teckningstiden löper från den 4 juni till och med den 13 juni 2008. Bolaget har ansökt om listning på NGM Nordic MTF med planerad handelsstart i augusti 2008.


För ytterligare information kontakta:
Reijo Hämäläinen Tel 031-13 11 90
VD Balkan Resourses AB

Tore Hallberg Tel 031-13 11 90, mobil 0706-237390
VD Archelon Mineral AB


Archelon Mineral AB • Södra Allégatan 13 • 413 01 Göteborg • Tel 031-131190 • info@archelon.se

www.archelon.se

Källa: Archelon Mineral AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11