23948sdkhjf

Hovrättens dom om försäkringsersättning till SSAB ligger fast

Högsta domstolen meddelar ej prövningstillstånd i det av Zürich överklagade målet avseende försäkringsersättning till SSAB. Hovrättens dom står därmed fast.
Som tidigare tillkännagivits meddelade Svea hovrätt den 25 januari 2008 en dom enligt vilken försäkringsbolaget Zürich Insurance, Filial Sverige, ålades att till SSABs helägda dotterbolag SSAB Tunnplåt AB utge ytterligare försäkringsersättning om ca 161 Mkr jämte ränta och ersättning för rättegångskostnader avseende ett masugnshaveri som inträffade i bolagets anläggning i Luleå 1997. Inklusive upplupen ränta uppgick den tilldömda ersättningen totalt till ca 302 Mkr exklusive ersättning för rättegångskostnader. Zürich Insurance, Filial Sverige, har därefter överklagat hovrättens dom till Högsta domstolen. I beslut den 2 juni 2008 har Högsta domstolen avslagit försäkringsbolagets ansökan om prövningstillstånd. Hovrättens dom står därmed fast. Utöver den i hovrätten tilldömda försäkringsersättningen har redan tidigare utbetalts ca 110 Mkr i ersättning med anledning av haveriet. Hovrättens därmed fastställda dom innebär en positiv resultatpåverkan för SSAB om ca 260 Mkr.

Denna information skickades av Waymaker http://www.waymaker.se

SSAB är en global tillverkare av stål i nischen höghållfasta och kylda stål, med en ledande position inom marknad och produktivitet. Vi utvecklar lösningar som ökar våra kunders konkurrenskraft.

För ytterligare information, var vänlig kontakta:
Jonas Bergstrand, Chefsjurist Tfn. 08-45 45 700
Helena Stålnert, Informationsdirektör Tfn. 08-45 45 734

www.ssab.se

Källa: SSAB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079