23948sdkhjf

ABB tar hem kraftorder värd 74 miljoner dollar i Indien

Kraftverkslösningar ska maximera systemeffektiviteten i JSW:s anläggning i Maharashtra. JSW-koncernen är ett Indiskt konglomerat med intressen inom stål, kraft, cement, aluminium, mjukvara och infrastruktur.
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem order värda 74 miljoner dollar för att förse JSW Energy med kraftutrustning som ska maximera tillförlitligheten och effektiviteten i en ny kraftstation i Ratnagiri, beläget i staten Maharashtra i västra Indien.
ABB kommer att tillhandahålla system som styr all elektrisk utrustning för kraftverket samt gasisolerade ställverk (GIS) och generatortransformatorer.

”Vi är stolta över vårt långvariga samarbete med JSW-koncernen och ser fram emot att genom denna order stärka relationerna ytterligare”, säger Peter Leupp chef för ABB:s division Power Systems. ”ABB:s kraftprodukter och kraftsystem kommer att säkerställa en säker och tillförlitlig drift av anläggningen samtidigt som energiförbrukningen optimeras”.

ABB:s lösning för kraftverkets elutrustning kommer att optimera och integrera anläggningens shuntreaktorer, generatorskenstråk, kontroll- och reläpaneler, ställverk, andra reservsystem samt fyra 20-kilovolts generatorbrytare. Det kompakta GIS-ställverket kommer att uppta endast en femtedel av den markyta som ett traditionellt ställverk kräver, samtidigt som dess skyddande metallhölje ökar säkerhet och tillförlitlighet och minskar underhållsbehovet.

ABB ska också levererar transformatorer konstruerade för hög tillförlitlighet, minskad livscykelkostnad och optimerad elektrisk design vilket innebär minimala förluster.

JSW Energy utgör en del av JSW-koncernen, ett Indiskt konglomerat med intressen inom stål, kraft, cement, aluminium, mjukvara och infrastruktur.

ABB ( www.abb.com ) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har mer än 110 000 medarbetare.

Källa: ABB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094