23948sdkhjf

De vill fördjupa arbetet med Nevs

Panda New Energy, som ligger bakom Nevs 100 miljarder-order, behöver fler bilar.
Under gårdagen hade Nevs fabrik i Trollhättan besök av Chao Ma, VD för Panda New Energy, som nyligen beställt 250 000 elbilar av Nevs. Storordern uppskattas generera cirka 100 miljarder för biltillverkaren till och med 2020.

Nu skriver ttela att det kinesiska företaget är intresserade av ytterligare samarbete med Nevs.

– Ordern från Nevs må vara stor, men den räcker inte för oss. Vi behöver fler bilar, säger Chao Ma i en kommentar till tidningen.

Det är nästa generations elbil, byggd på Phoenix-plattformen, som Panda är intresserade av.

– Den förväntas vara klar om lite mer än två år, säger Nevs vd Mattias Bergman.

Chao Ma förklarar att finansieringen bakom Nevs-ordern bland annat bygger på lån från statlig kinesisk bank. Den kinesiska regeringen fokuserar huvudsakligen på tre områden; brist på olja, överskott på el samt svåra utsläppsproblem. För Panda New Energy innebär det, enligt Chao Ma, möjlighet att få god hjälp på vägen till deras mål: att bli det största gröna fordons-företaget:

– Den kinesiska regeringen ger oss låg ränta under lång tid, och upplägget med att leasa ut bilarna som vi kommer göra, innebär att vi enkelt kommer att kunna återbetala lån. För mig spelar det ingen roll om det handlar om 100 000 bilar eller en miljon, säger han till ttela.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078