23948sdkhjf

Elbilarnas kung till exklusiv framvisning i Danmark

Två prototyper av den omsvärmade elbilen Tesla Roadster blir visad fram i Charlottenlund hos den amerikanska ambassadören. Framvisningen är en i ett led i en europaturné, där ett förhandlarnätverk skall byggas upp.
Den liknar en high-class-bensinslukare som kan sätta efterbränning i en James Bond film, men elbilen Tesla Roadster är närmare en spinnande katt på jakt i rikemanskvarteren.

Var är det mer naturligt att visa elbilarnas kung fram för första gången i Danmark om inte i Charlottenlund på privatadressen för den amerikanska ambassadören?

Måndagen den 9 juni kommer två prototyper köras fram framför ambassadörsvillan för framvisning för den danska pressen. Showen är ett led i en europaturné, där Tesla Motors vill uppbygga ett förhandlarnätverk i de enskilda länderna, upplyser kontaktpersonen för Tesla Motors i Danmark, Esben Pedersen från reklambyrån No8 Media.

Bilen har redan presenterats på årets bilmässa Top Marques Monaco den 24 april och skall visas fram i Norge denne vecka.

Den version som skall fräsa asfalt upp framför ambassadörsvillan, är en uppdaterad version i förhållande till den amerikanska som har haft problem med växlarna. Den europeiska versionen har endast en växel och en acceleration från 0 till 100 kilometer i timmen på 3,9 sekunder.

Under den knallröda bilens läckra former finns det 248 hästkrafter som kan ge en topphastighet på 210 kilometer i timmen.

Samtidig kan de 6 831 lithium-ion-batterierna hålla bilen körande mellan 300 till 400 kilometer, allt efter hur hårt högerfoten låter de 248 hästarna arbeta.

I USA har över 1 000 kunder redan beställt en Tesla Roadster, och det är mer, än företaget kan producera om året.

Källa: www.ing.dk
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079