23948sdkhjf

Zinifex Ltd. tecknar avsiktsförklaring att köpa in sig i Kopparberg Mineral ABs undersökningstillstå

Zinifex, som är en av värdens största zinkproducenter, tecknar avsiktsförklaring om att köpa in sig i Kopparberg Mineral ABs undersökningstillstånd utanför Åtvidaberg. Zinifex övertar 80 % av Kopparberg Minerals undersökningstillstånd mot att de bekostar ett borrprogram i området samt erlägger en engångssumma till Kopparberg Mineral.
På detta sätt kan Kopparberg Mineral finansiera den fortsatta verksamheten i området samtidigt som man behåller en del av undersökningstillståndet. Kopparberg Mineral hoppas framförallt på att finna en zinkmalm i området för en framtida zinkgruva. I avtalet åtar sig Zinifex även att genomföra ytterligare borrningar på egna närliggande områden med Kopparberg Minerals borrigg. Den totala köpesumman blir 150.000 USD exklusive borrarbeten på andra undersökningstillstånd. Zinifex visar även intresse för att hyra andra tjänster av Kopparberg Mineral AB.
"Det är mycket positivt för Kopparberg Mineral att arbeta tillsammans med Zinifex, som är en av de stora i branschen. Även de investeringar som Zinifex gör på sina egna undersökningstillstånd i området får vi ta del av eftersom de ökar möjligheten att det åter blir gruvverksamhet i Åtvidaberg", säger Thomas Lundgren, VD Kopparberg Mineral.

För ytterligare information kontakta:
Thomas Lundgren, VD
Tfn: 070-397 25 24
E-post: thomas.lundgren@kopparbergmineral.se

Kopparberg Mineral AB är ett mineralprospekteringsbolag med sin kärnverksamhet i Bergslagen. Bolagets långsiktiga strategiska målsättning är att skapa ett betydande mineralbolag genom investeringar i prospektering. Kopparberg Mineral har beviljats totalt 17 undersökningstillstånd om cirka 10 050 hektar.

Läs mer på: www.kopparbergmineral.se

Källa: Pressmeddelande från Kopparberg Mineral AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079