23948sdkhjf

Indutrade förvärvar Flintec Group

Indutrade växer inom mätteknik - gör största förvärvet sedan börsintroduktionen.
Indutrade har idag tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Flintec Group AB.

Flintec koncernen omsätter ca 275 MSEK och har ca 1 000 anställda, varav merparten (ca 800) vid koncernens två tillverkningsenheter på Sri Lanka. Därutöver finns försäljnings- och konstruktionsbolag i USA och England samt säljbolag i Sverige
och Tyskland. I övriga världen marknadsförs bolagets produkter via väl etablerade distributörer.

Flintec tillverkar och marknadsför produkter inom mätteknik. Kunderna återfinns framförallt inom marknadssegmenten vägning, automation, medicin, test- och mätsystem, transport och jordbruk. Flintec, som startades 1969 utmärks av innovativ design, kundanpassade lösningar och produktion i absolut världsklass.

Förvärvet är det största Indutrade genomfört som börsnoterat företag. Indutrade har ett tillväxtmål på 10 procent årligen över en konjunkturcykel och visade i fjol en tillväxt på 26 procent. ”Flintec har en stark position inom sitt markandssegment och passar väl in i vår satsning på att öka andelen egna varumärken. Förvärvet bidrar även till att stärka vår geografiska spridning på den globala marknaden” säger Indutrades VD och koncernchef Johnny Alvarsson.

Flintec kommer efter Indutrades tillträde i juli att ingå i affärsområdet
Special Products som under 2007 hade en nettoomsättning på 1 322 MSEK.

Pressmeddelande från Indutrade AB

Indutrade har efter förvärvet egna varumärken inom mätteknik med en årlig nettoomsättning på ca 570 MSEK. Förvärvet bedöms att 2008 ha en marginell positiv påverkan på Indutrades resultat per aktie.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078