23948sdkhjf

Så ska gruvindustrin stärkas

Industrilösningar möjliggör ett innovativt sätt att driva gruvor som ger större vinster och mer hållbar verksamhet.
WSP | Parsons Brinckerhoff har inlett ett samarbete med Dassault Systèmes, gällande en mer lönsam drift av gruvor. Med hjälp av Dassault Systèmes industrispecifika lösningar Lean Mine Construction och Perfect Mine and Plant kan gruvor drivas på ett mer effektivt sätt. Detta sker genom element som 3D-design och ökad organisatorisk rörlighet för snabbare och bättre beslutsfattande.

– Tack vare Dassault Systèmes och deras portfölj av produkter och tjänster kan vi stötta våra kunder med större effektivitet under hela en gruvas livslängd, från prospekteringsstadiet via en framgångsrik utveckling och drift hela vägen till stängningen och återställning av mark”, säger Todd McCracken, Geology, Frontend Mining Group Manager på WSP Canada.

Enligt pressmeddelandet har gruvindustrin mycket att lära från andra former av industriproduktion. Bland annat möjligheten att snabbt och dynamiskt kunna simulera idéer, och konsekvenserna av förändringar i efterfrågan av marknadspriser.

Det skulle hjälpa industrin att bättre identifiera en del av sina affärsutmaningar, säger Petteri Somervuori, Business Unit Manager, Mine Planning and Rock Engineering på WSP Finland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097