23948sdkhjf

Saab säljer av indiskt bolag

Köpare är indiska Reliance Defence Systems Private Limited som lämnat ett offentligt bud på utestående aktier i Pipavav.
Det var i november 2012 som Saab meddelade att en investering gjorts i Pipavav. Investeringen har möjliggjort att ett partnerskap byggts upp under åren och att en bra bas för framtida affärer nu finns på plats. Med en ny stark ägare i bolaget ser Saab fram emot att ta utveckla detta ytterligare.

– Det är naturligt att agera på den förfrågan som kom från Reliance Defence Systems om att överta ägarandelen i Pipavav. Det är vår bedömning att samarbetet mellan Saab och Pipavav har förutsättning att ta ytterligare steg med den nya ägaren, säger Jan Widerström, chef Saab India, i ett pressmeddelande.

– Saab arbetar aktivt med att stödja Indiens strategi att öka den egna förmågan till produktionen av försvarsmateriel. Det är vår bedömning att det ökar Saabs möjligheter till affärer med landet. Lokala partnerskap utvecklas därför löpande efter behov från kunden och förutsättningarna på marknaden”, säger Jan Widerström.

Transaktionen påverkar Saabs finansnetto och kassaflöde positivt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094