23948sdkhjf

Armstark robot klarar mer jobb

Högre lastkapacitet, dolda kablar och en stabil gaffelformad processarm. Det är tre egenskaper som gör Motomans nya 6-axliga industrirobot EA1800N till ett intressant alternativ när det gäller applikationer som kräver någon form av processutrustning monterad på överarmen.
Resultatet är en robot som är enklare att programmera och driftsätta samtidigt som den klarar fler uppgifter än tidigare. Premiärvisning för Europa sker den 10 juni på Automatica i München och i Sverige startar försäljningen redan från 1 juni .
Nya Motoman-EA1800N är en kraftfull industrirobot som byggts för att kunna hantera verktygsapplikationer på upp till 15 kg. Det är kraftig ökning av lastkapaciteten inom denna storleksklass som ger möjlighet att montera tyngre verktyg och använda roboten till fler uppgifter.

– Utvecklingsarbetet med vår nya robot har skett i nära samverkan med tysk bilindustri som efterlyst mer flexibla automationslösningar, berättar Johnny Jarhall, marknadschef för Europa inom Motoman. Det här är en robot som klarar många olika uppgifter och med hög precision kan jobba med tyngre verktyg som kraftigare svetspistoler och limaggregat. Vi räknar med att kunderna återfinns både bland stora företag och mindre verkstadsföretag.

En av finesserna som kännetecknar Motoman-EA1800N är den gaffelformade processöverarmen där all kabeldragning är dold inne i armen. Motoman är ensamma om sin konstruktion av denna typ av processöverarm som mynnar ut i en dubbellagrad robotnos. Detta är en konstruktionslösning som ger mycket hög stabilitet, vilket krävs för att hantera tyngre verktyg med god precision.

– Stabiliteten är en klar fördel genom att precisionen blir högre. Man reducerar helt enkelt små oönskade rörelser som kan påverka processerna, förklarar Johnny Jarhall. Vi har även utnyttjat konstruktionslösningen till att dölja processkablaget. Det innebär att man aldrig behöver fundera eller ta hänsyn till att kablarna eventuellt sticker ut utanför processarmens rörelseområde när man ska programmera roboten, vilket gör det betydligt enklare med off-lineprogrammering, något som blir allt vanligare.
Motoman-EA1800N har en räckvidd med radien 1800 millimeter och kan således täcka ett område med diametern 3600 millimeter. Förutom till olika applikationer såsom svetsning, limning och olika bearbetningar är roboten lämpad för olika hanteringsuppgifter till exempel inom montering.

Bild:
Motoman-EA1800N är en ny industrirobot med hög lastkapacitet som är byggd för att klara ett flertal olika arbetsmoment inom produktion och hantering.

Premiärvisning sker på mässan Automatica i München som går 10-13 juni .

Ytterligare information:

Johnny Jarhall Urban Månsson
Marknadschef Europa Försäljningschef Sverige
Tel : 0480-417 980 Tel: 0480-417 981
Mobil: 073-079 89 80 Mobil: 073-204 89 81
E-post: johnny.jarhall@motoman.se E-post: urban.mansson@motoman.se

Postadress:
Motoman Robotics Europe AB
Box 4004, 390 04 Kalmar
Web: www.motoman.eu
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095