23948sdkhjf

Arcam får order på Arcam A2-system

Arcam AB (publ), noterat på NGM-listan, har fått en order på ett Arcam A2-system. Systemet, som skall användas för tillverkning av specialverktyg, levereras till en kund i Tyskland.
Arcam A2 och Arcam EBM S12 är elektronstrålebaserade system för så kallad Free Form Fabrication (FFF) av solida metallkomponenter direkt från CAD-underlag.

EBM-maskinen laddas med metallpulver och kammaren vakuumsätts. Den datorstyrda elektronstrålen smälter pulvret med hög energi och detaljer byggs efter CAD-ritningen genom att 0,1 mm tunna skikt av smält pulver adderas till varandra. Processen sker under vakuum, vilket ger en mycket ren smälta och det färdiga föremålet får optimala materialegenskaper. Genom EBM-teknologin får kunden möjlighet att snabbare och billigare tillverka komplicerade detaljer i titan och andra avancerade material.

- Denna order till en kund inom ett nytt applikationsområde öppnar upp för nya möjligheter, säger Magnus René, VD på Arcam.

Arcam

Arcam utvecklar, tillverkar och marknadsför utrustning för direkttillverkning av metalldetaljer med FriFormsteknik. Utrustningen används av flyg- och implantatindustrin för snabb och kostnadseffektiv tillverkning av komplexa komponenter. Teknologin ger möjlighet till betydande besparingar i både ledtid och produktionskostnader. Arcam är noterat på NGM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093