23948sdkhjf

Nya åtal inom Saab

Ytterligare två revisorer åtalas.
Som Metal Supply tidigare skrivit om är Saab Automobiles tidigare vd:ar Jan Åke Jonsson och Victor Muller misstänkta för bland annat skattebrott och svindleri. Dessutom har chefsjuristen Christina Geers tillsammans med en annan person åtalats för bland annat grov urkundsförfalskning. Nu har ytterligare två personer delgivits misstanke om brott, det handlar om två revisorer som står åtalade för grovt osant intygande i samband med Saab Automobiles redovisning 2010. Detta enligt Ekobrottsmyndigheten, rapporterar TT.

Upprinnelsen till brottsutredningen är en anmälan från konkursförvaltarna för Saab Automobile, det säger chefsåklagare Olof Sahlgren till Göteborgs-Posten.

De auktoriserade revisorerna ska ha ljugit om när de undertecknat revisionsberättelse och årsredovisning för 2010. Enligt Ekobrottsmyndigheten ska underskrifterna ha gjorts 7—8 april, medan revisorerna osant intygat att det ägde rum den 5 april.

"Brottet är grovt med hänsyn till bolagets storlek, antalet intressenter samt att förfarandet innefattat missbruk av tjänsteställning", skriver chefsåklagare Olof Sahlgren i en kommentar.

Båda två nekar till brott.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109