23948sdkhjf

Snabb expansion för BS Elcontrol

Industriföretaget BS Elcontrol utanför Göteborg har hittat framgångsreceptet för att kunna växa.
BS Control i Älvängen utanför Göteborg har specialiserat sig på konstruktion och byggnation av apparatskåp för styr- och reglerteknik till olika industriella processer. Genom att i omgångar rekrytera in extern kompetens till styrelse och ledning har bolaget lagt grunden till en snabb expansion i Sverige och Norge. Det skriver Dagens Industri.

Delägaren Jonas Kewenter, har till exempel nyligen lämnat sin roll som vd och ersatt sig själv med en externt rekryterad vd. Istället kan han nu fokusera på rollen som försäljningschef och satsa full ut på att hitta nya kunder inför bolagets fortsatta expansion i både Sverige och Norge.

– Vi har vuxit snabbt på senare år, och funderat mycket på hur vi ska ta bolaget till nästa nivå. Vi vill öka vår aktivitet på marknaden. Men istället för att anställa en ny säljare, bestämde vi att jag skulle fokusera på säljprocesserna. Efter 18 år kan det behövas lite nya idéer i ledningen för att utveckla bolaget vidare, säger Jonas Kewenter, och får medhåll av delägaren Peter Gögelein.

Förutom vd-posten har även en ny styrelseordföranden rekryterats:

– Det var viktigt för oss att få in en ny, professionell styrelseordförande, så att vår nye vd inte känner sig begränsad av att behöva rapportera till sin föregångare, säger Peter Gögelein till tidningen.

Även i detta fallet var anledningen till rekryteringen att öppna upp bolaget för nya tankar, visioner och idéer.

– Det är underbart att sitta med vår nya vd och få frågor som man inte alls är förberedd på. Det tvingar oss att tänka i helt nya banor, säger Peter Gögelein.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078