23948sdkhjf

Ny mässa samlar fyra branscher på en arena

Branschorganisationen SVFM ligger bakom den nya mässan som tillsammans med tre andra arrangemang samlar produktionsprocessen inom svensk tillverkning på ett och samma ställe.
I maj 2016 slår Elmia Verktygsmaskiner upp portarna i Jönköping. Eventet är en komplett produktionsteknisk mässa med allt inom verktygsmaskiner, verktyg och mätteknik, som arrangeras tillsammans med Elmiamässorna Automation, Svets och Fogningsteknik samt Plåt. Det är för första gången inom svensk industri som fyra mässor arrangeras under samma tak.

– Vi hoppas att, genom den bredd dessa fyra mässor utgör, kunna ge besökare en mer komplett bild av utbudet för svensk industri, säger Hasse Heneby, medlem i styrelsen för SVFM, Sveriges Verktygsmaskinaffärers förening, till Metal Supply.

Geografisk placering betydande
SVFM har tidigare arrangerat liknande mässor, exempelvis MAX-mässan i Stockholm. Då den inte lockade önskat antal besökare bestämde man sig istället för att gå ihop med MTAS, Machine & Tool Association of Sweden, och Elmiamässan. Resultatet blev Elmia Verktygsmaskiner som alltså arrangeras parallellt med de befintliga Elmiamässorna Automation, Svets och Fogningsteknik samt Plåt.

En annan anledning till det nya samarbetet var att man ville placera mässan i Jönköping i stället för i Stockholm.

– Vi har sett att de allra flesta besökare enbart åker över dagen och Jönköping ligger geografiskt sett bättre till än Stockholm med tanke på var merparten av svensk industri befinner sig, förklarar Hasse Heneby.

Viktig mötesplats
Tillsammans kommer de fyra mässorna att erbjuda en gemensam plattform för att utväxla och utveckla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och också vara en värdefull mötesplats för hela den svenska tillverkningsindustrin.

Elmia Verktygsmaskiner kommer att hållas den 10-13 maj 2016 och parterna, SVFM, MTAS och Elmia, har ingått avtal om ytterligare en mässa som kommer att hållas 2018. Därefter kommer resultatet att utvärderas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062