23948sdkhjf

Ny VD för Husqvarna

Magnus Yngen har utsetts till ny VD och koncernchef för Husqvarna AB. Han tillträder senast den 1 oktober 2008 i samband med att Bengt Andersson går i pension.
Magnus Yngen är idag vice VD i Electrolux och chef för affärssektorn Vitvaror Europa, som har en omsättning på cirka 45 miljarder kronor. Han har haft ett flertal ledande befattningar inom Electrolux sedan han anställdes 1995 och ingått i Electrolux koncernledning sedan 2002. Under åren 2002-2006 var han chef för affärssektorn Dammsugare och småapparater.

Magnus Yngen är född 1958 och är civilingenjör och teknologie licenciat från KTH.

”Styrelsen är mycket nöjd med utnämningen av Magnus Yngen till ny VD. Han har en lång erfarenhet från konsumentverksamheter inklusive varumärkesfrågor och en gedigen teknisk bakgrund. Han har under flera år ingått i Electrolux koncernledning tillsammans med Bengt Andersson och har därigenom redan fått viss insikt i och erfarenhet av Husqvarnas verksamhet”, säger Lars Westerberg, styrelseordförande i Husqvarna.

Husqvarna AB

Husqvarna är världens största tillverkare av gräsklippare och motorsågar samt bärbara, bensindrivna trädgårdsprodukter som trimmare och lövblåsare. Koncernen är också ledande på världsmarknaden inom diamantverktyg och kaputrustning för byggnads- och stenindustrierna. Netto-omsättningen uppgick 2007 till 33,3 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 16 000.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094