23948sdkhjf

Försämrade siffror från SSAB

Svaga marknadsförutsättningar påverkar SSABs resultat negativt i fjärde kvartalet.
På grund av låga volymer och fallande priser i Europa och Nordamerika, förväntas SSAB redovisa ett försämrat resultat i fjärde kvartalet i förhållande till tredje kvartalet 2015. Det skriver stålkoncernen i ett pressmeddelande.

I sin prognos från oktober bedömde SSAB att årets sista kvartal skulle bli ”avvaktande” med en ”säsongsmässig avmattning” i Europa och Nordamerika, men volymerna har alltså blivit betydligt lägre än för motsvarande period i fjol och dessutom har priserna på grov- och tunnplåt gått ner kraftigt.

Volymer och priser i Europa och Nordamerika har också påverkats starkt negativt av höga importvolymer från Asien och från Östeuropa utanför EU.

I den aktuella prognosen för fjärde kvartalet väntas EBITDA uppgå till mellan 50 Mkr och 250 Mkr medan rörelseresultatet väntas uppgå till mellan -900 miljoner kronor och -700 miljoner kronor.

För tredje kvartalet var EBITDA 751 miljoner kronor och rörelseresultatet, exklusive jämförelsestörande poster, uppgick till -191 miljoner kronor.

Inför första kvartalet 2016 förväntar sig stålkoncernen att leveransvolymerna blir högre under första kvartalet 2016 jämfört med fjärde kvartalet 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094