23948sdkhjf

Proton Engineering effektiviserar svetsprocessen

Nyinvesteringen ökar både kvalitet och produktivitet.
Med två stationer på en och samma sida är Proton Engineerings nya robotcell för bågsvetsning mycket flexibel vad gäller produktionsflöde. Jadranko Basic, svetsansvarig produktionstekniker på företaget, är nöjd med investeringen:

– ArcWorlds höga automationsgrad och kompakta utförande kommer att säkra kvaliteten och öka produktiviteten avsevärt för oss, säger han i ett pressmeddelande.

Orsaken till att Proton Engineering valt att satsa på en ny robotcell var att det fanns ett behov av att automatisera svetsprocessen. Detta eftersom företaget har en hög volym av artiklar med snabba omställningar och korta leveranstider, vilket kräver en kompakt och flexibel lösning.

– I ArcWorld kan man svetsa en och samma artikel på båda sidor av roboten samtidigt. Man kan också välja att köra två olika artiklar samtidigt eller en produkt med två operationer, förklarar Jadranko Basic.

Som ansvarig för alla svetsrelaterade produkter ser han även stora fördelar med automationen.

– Vi eliminerar risken för olika utfall och säkrar på så sätt kvalitet på våra produkter, säger Jadranko Basic.

Proton Engineering utvecklas mer och mer till en komplett leverantör. Tidigare i höst installerades ett nytt mätskåp och nu har man alltså investerat i en ny svetscell.

– Det här är ytterligare ett steg i vår strävan att kunna erbjuda högkvalitativa produkter till kunden, säger Fredrik Ottosson, vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141