23948sdkhjf

Nevs elbilar ska byggas i Trollhättan

2017 kommer elbilar att rulla ut från Nevs fabrik i Trollhättan.
Under sommaren ska de elbilar som nu utvecklas börja rulla ut i Nevs anläggningar i både kinesiska Tianjin och i Trollhättan. Det avslöjade Nevs vd Mattias Bergman under Stora bildagen i Stockholm, skriver Ttela.

— Att bygga rena elbilar är stommen i vår affärsplan, och vi ska göra det i två fabriker, Trollhättan och Kina, säger Mattias Bergman, till tidningen.

Inledningsvis kommer merparten av elbilarna att färdigställas i fabriken i Tianjin. Bilarna kommer att produceras till tre fjärdedelar i Trollhättan för att sedan skeppas till Kina, skriver Ttela.

— Det beror på att Kina är så mycket större och att det handlar om en annan volym. Bilarna ska produceras till tre fjärdedelar i Trollhättan och sedan skeppas till Kina.

Den nya fabriken, som just nu håller på att byggas, kommer att ha en årlig kapacitet på 200 000 bilar när den är färdigbyggd sommaren 2017. Bland annat byggs karossavdelningen om. Då ska också de första bilarna lanseras i Kina och Sverige.

— En del av bilarna kommer att byggas helt färdiga i Trollhättan, säger Mattias Bergman.

Produktionsplanerna innebär omfattande nyanställningar gör Nevs. Efter årsskiftet kommer personalstyrkan att överstiga 600 personer för att sedan fyllas på med omkring 50 personer i månaden, i synnerhet ingenjörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109